Projectmanager Energie, - Engie

Engie - via Monster Worldwide - Zwolle - 04-01-2020 Naar vacature  

Over de functie 

Met jouw kennis van zaken, nuchtere werkmentaliteit en oplossingsgerichte aanpak realiseer jij complexe infra- en mobiliteitsprojecten. ENGIE maakt infrastructuur voor mobiliteit en energie slimmer, veiliger en duurzamer. Deze infrastructuur maken wij niet alleen functioneel, we voegen ook intelligentie toe en maken netwerken integraal toepasbaar. Dit ga jij dus onder andere doen voor zon- en windparken, duurzame mobiliteit, tunnels, bruggen, sluizen, wegen en waterkeringen, bediencentrales en smart corridors. De divisie Energie richt zich op de energiemarkt met klanten zoals TenneT, Reddyn, Enexis, ProRail, RET en diverse projectontwikkelaars. 

Op dit moment werken we vanuit de kantoren in Dordrecht en Zaandam landelijk aan een grote diversiteit aan projecten op het gebied van tractie en hoogspanning. Omdat de werkzaamheden in het Noorden en Oosten van Nederland sterk toenemen is besloten met een team te gaan werken vanuit dit deel van Nederland. Binnen deze rol zul je specifiek worden ingezet op ons contract bij Liander. 

Als Projectmanager bij ENGIE Infra & Mobility ben jij degene die er voor zorgt dat het deze projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Bij de aanvraag ben je betrokken bij het vormgeven van de beste aanbieding. Tijdens de realisatie bewaak je de voortgang en je zorgt er natuurlijk voor dat een project met een optimaal kwalitatief en financieel resultaat wordt opgeleverd.

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit: 
Het onderhouden van de contacten met de opdrachtgever en leveranciers over onder andere de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten
Het overzien van één of meerdere complexe projecten deze daadkrachtig aan te sturen en de procesmatige beheersing van de projecten effectief te bewaken

Je bewaakt de voortgang en gemaakte kosten gedurende de projectuitvoering en draagt zorg voor een betrouwbare financiële rapportage
Je signaleert commerciële kansen, waardoor je een bijdrage levert aan de verwerving van nieuwe projecten
Je bent binnen deze rol eindverantwoordelijk voor het gehele contract (technisch, juridisch en financieel)
Je word hierbij ondersteund door specialistische adviseurs 

Wat neem je mee 

Tenminste een afgeronde technische Hbo-opleiding richting bijv Technische Bedrijfskunde of Elektrotechniek 
Afgeronde (project)management opleidingen als IMPA B of gelijkwaardig
Goede ervaringen als Projectmanager of tenminste 10 jaar werkervaring als Senior Projectleider binnen de energie- of infra sector
Bij voorkeur ervaring met netbeheerders 
Het is belangrijk dat je ervaring met integrale projecten (contractvorm UAV-gc en IPM model)
Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Liefst woonachtig in het Midden of Oosten van Nederland
Commercieel denkend en communicatief vaardig 

Wat bieden wij je 

Naast een aantrekkelijk salaris onderscheidt ENGIE Services zich met meer mogelijkheden voor een vrije invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons ontvang je op basis van je salaris een vast percentage aan benefitsbudget van minimaal 3% van je (bruto) jaarsalaris. Dit kun je o.a. inzetten voor het (ver)kopen van verlofrechten, het investeren in persoonlijke ontwikkeling, het compenseren van de pensioenbijdrage, of het uitkeren van een bedrag als toelage. Daarnaast geldt er een variabele beloningsregeling. 

Uiteraard krijg je daarnaast alle middelen tot je beschikking die je nodig hebt: een laptop, dubbel scherm op je werkplek en een mobiele telefoon. Daarnaast kun je rekenen op een fijne werkomgeving met betrokken collega’s.

Bedrijfsinformatie

 
ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan het verduurzaming van de wereld. We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

Bij ENGIE Infra & Mobility, onderdeel van ENGIE Services werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes. Daarbij kunnen we altijd nieuwe teamspelers gebruiken. 

meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Engie