Calculator

Jajo.com - Venlo - 10-09-2020 Naar vacature  

Heb jij ervaring in het calculeren en vind je het leuk om verder te kijken hoe de zaken efficiënter en kostentechnisch beter kunnen? Ligt jouw interesse in het transformeren, verduurzamen of renoveren van grote woningbouw projecten? En ben je op zoek naar een werkgever die je veel vrijheid geeft en waar initiatieven graag worden ontvangen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij denken en bouwen vanuit de credo en de gedachte ‘Let’s build happiness’. Dit betekent dat wij bij Janssen de Jong Bouw Zuid woningen realiseren en onderhouden waar bewoners zich thuis voelen én gelukkig zijn. Ook onze eigen medewerkers willen we gelukkig zien: ruimte om te groeien en zich verder te kunnen ontwikkelen binnen een informele gemoedelijke sfeer. Bij Janssen de Jong Bouw Zuid zijn ongeveer 100 medewerkers in dienst. Binnen de afdeling OnderhoudPlus houden in totaal 50 medewerkers zich bezig met dagelijks niet planmatig onderhoud (NPO), mutatie- en planmatig onderhoud, (energetische) renovaties en transformaties, voornamelijk voor woning- en zorgvastgoed en voor gemeentes. Het kantoor bevindt zich in Venlo.

Wat ga je doen als calculator?

Als calculator maak je samen met een andere collega deel uit van het team bedrijfsbureau. In grote lijnen richt jij je op het technisch beoordelen van de project- of procesdocumenten van planmatige en niet planmatige werkzaamheden van bestaand vastgoed van zowel kleine als grote projecten. Daarbij kijk je als kosten- en procesdeskundige naar het bouwproces en geeft aan hoe deze effectiever en efficiënter kan verlopen, zodat er voor de opdrachtgever een zo gunstig mogelijke prijs wordt bereikt. Daarnaast coördineer en beoordeel je offertes.

Kortom:

 • Het plannen, voorbereiden, uitvoeren en monitoren van de calculatie in overleg met je collega’s;
 • Je beoordeelt binnengekomen offertes van co-makers;
 • Je geeft advies over te maken keuzes m.b.t. alternatieven, werkmaterialen en werkmethodes die kostentechnisch het meest effectief en efficiënt zijn.

Welke ervaring vragen wij:

In deze functie heb je als calculator veel contact en overleg met de projectleiders en opdrachtgevers. Wij zoeken daarom iemand die het leuk vindt om mee te denken en initiatief toont. Daarom is het van belang dat je:

 • minimaal een afgeronde mbo opleiding hebt richting bouwkunde;
 • enige jaren ervaring hebt als calculator in restauratie/renovatie of onderhoudsprojecten;
 • ervaring hebt met prijsvormingstrajecten in diverse samenwerkings- en contractvormen, waaronder UAV- (GC);
 • communicatief vaardig bent en je mening durft te geven.

Wat bieden wij jou:

 • Een uitdagende baan bij een toonaangevend bouwbedrijf waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt;
 • Een informele sfeer waardoor je je snel thuis voelt.
 • Groeimogelijkheden om jouw talent verder te ontwikkelen;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een goed salaris;
 • Onze personeelsvereniging verrast je het gehele jaar door met leuke activiteiten.
meer...

Naar vacature

Meer vacatures van Jajo.com
Meer Calculator vacatures